De Rederijkers hebben ‘De engel van Spakenburg’ op 21 november 2021 en 12 februari 2022 op de planken gebracht. We hebben het gelijknamige boek van Wim Duijst in samenwerking met Gerian Dijkhuizen herkenbaar bewerkt tot een voorstelling.

Met deze prachtige foto’s krijg je een impressie.


Voor deze voorstelling ontving ‘De Rederijkers’ subsidies * vanwege het bijzondere tijdsbeeld dat de basis is van het stuk.  ‘De engel van Spakenburg’ brengt geen hapklaar verhaal dat goed afloopt, maar is zeker geen loodzware voorstelling. De dertien personages in het stuk vertegenwoordigen het leven: opgroeiende jongeren, een huichelachtige moeder, een vrolijke kroegbaas, een lichtzinnige jonge vrouw, conservatieve kerkgangers en kerkgangers die het tijd vinden voor verandering, ze zitten er allemaal in. Het is de kunst van de spelers dat het publiek zich met ieder van hen kan verbinden en door hen laat raken. Dat ons hart daarbij vooral uitgaat naar Mengsje die steeds meer van zichzelf laat zien, is te danken aan de wijze waarop de spelers het verhaal geïnterpreteerd hebben.  

* De voorstelling is tot stand gekomen met ondersteuning van: VSB-fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Bunschoten-Spakenburg.

Foto’s: www.denozem.com