Onze regisseur

Gerda Klievink – theatercoach/Regisseur
Gerda Klievink (1955) studeert Cultuurwetenschappen en volgde kleinkunstopleiding Selma Susanna (docent kleinkunst en regie). Ze is freelance regisseur. Zij schrijft en regisseert al twintig jaar toneelstukken/musicals/opera/ muziektheater. Ze werkte tot 2014 in Oss en omgeving als dramadocent binnen het middelbaar onderwijs en als regisseur voor toneelgezelschappen, opera- en operetteverenigingen en koren. Vanaf 2006 deed ze dat vanuit haar eigen onderneming: Theaterschool T’extpierement (samen met Astrid Radoes).  Sinds 2014 werkt en woont zij in Amsterdam.

Theater maken begint met een idee, maar hoe breng je het tot een voorstelling? Ieder proces zal weer verschillend zijn, afhankelijk van de maker, de spelers, de doelgroep, de inhoud en de middelen.

Een plezierige groep spelers met allerlei talenten en een passie voor toneel. Als regisseur van dit toneelgezelschap voel ik het als mijn opdracht om ieder van hen ook persoonlijk verder te brengen in het acteren. De stukken die we spelen en de improvisaties die we doen, moeten plezier opleveren maar ook een uitdaging zijn voor ieder van hen persoonlijk. Dat is mijn uitgangspunt. Dat maakt dat we geen stukken spelen met 1 of 2 hoofdrollen en de rest bijrollen. Alles wat we doen wordt bewerkt op maat van de groep. Daar lijdt het stuk niet onder. Integendeel, het maakt de voorstellingen van De Rederijkers tot een uiting van een gezamenlijke proces waaraan we met humor en passie gewerkt hebben.

Meer info: gerdaklievink.nl