Programma

13.00 uur Het kiert
13.50 uur Jago
14.15 uur De 21 e verdieping
15.00 uur Pauze
15.20 uur Oscar en zijn moeder
15.50 uur De la
16.20 uur Het is over
16.25 uur Een lichte lunch

Het Kiert
Mark van Seggelen
In Het Kiert worstelen twee koppels met de schone schijn, de waarheid en hun relatie. Tijdens het bezoek van de nieuwe buren, wordt het dunne laagje dat beschaving heet, er langzaam afgekrabd.  Die goed voorbereide ontmoeting avond, ontaardt in vijandschap, frustraties en hypocrisie. Het zet eveneens de wankele echtelijke relaties op het spel.
Spel: Lilian, Marjo, Rik en Lucas van toneelvereniging De Rederijkers.

Jago
Een monoloog op basis van Shakespeares Othello
Shakespeare belicht in zijn toneelstuk “Othello’ met het personage Jago de donkerste kant van de mens. Jago is wantrouwend en jaloers op Othello. Oordelen, vooroordelen en angst voor het onbekende leiden deze tragische intrigant. In de monoloog die voor Eric Kuiper werd samengesteld uit bestaande teksten en interpretatie daarvan, hoort Jago dat zijn vrouw Emilia met Othello is geweest. Is dat waar? Dat doet er niet veel toe. Jago’s plannen zijn het meest gediend met het geloven van die boodschap. Zijn gekrenkte trots en jaloezie leiden naar wraak.
Door Eric Kuiper

De 21 e verdieping
Alwin Grijseels
In de lift van een groot gebouw treffen een aantal onbekende mensen elkaar. In een lift ontwijk je doorgaans echt contact, de bedoeling is immers de lift snel weer te kunnen verlaten. Maar wat nou als de lift plots vast komt te zitten? En wat nou als er dan een belangrijke verbindende factor ontdekt wordt?
Toneelvereniging BAB-J, Annemiek, Joke, Bert en Ben spelen met verve grote emoties op de vierkante meter.

Oscar en zijn moeder
Jibbe Willems
Oscar zit met zijn moeder opgescheept. sinds de dood van zijn vader wonen ze samen en dit is op zijn zachts gezegd beklemmend. Er zit dus maar één ding op: hij moet haar de deur uit zetten voordat ze onder zijn huid kruipt. Jibbe Willms schreef een eigentijds stuk vol ruwe dialogen, die de relatie van moeder en zoon op een pijnlijke manier blootlegt. 
Carine de le Cluse en Sander van der Veeke van theatergroep WZAB spelen onder regie van Mark Colijn.

De La
AMG Schmidt
Daar zit ze. Nel! Aan een bar waar ze normaal nooit komt. Maar ze wil haar verhaal kwijt en ze neemt de barman en het publiek in vertrouwen over het overspel van haar man. Haar zorgvuldig opgebouwde zelfvertrouwen wordt beetje bij beetje afgebroken.
Spel: Marianne Reijmers

Een lichte lunch
Peter van Straaten
Dit werk van de bekende schrijver/tekenaar Peter van Straaten is herkenbaar aan zijn luchtigheid waaronder pijnlijke misverstanden verborgen zitten. Terug van een bezoek aan hun moeder, onder het genot van delicate gerechten en een overdaad aan wijn wordt de verhouding
uitgespeeld tussen twee zusters, die zich van de maaltijd bedienen.
Spel: Trees, Annelies en Inge van toneelvereniging De Rederijkers